5 gode grunde til at have et studierelevant arbejde

Mange studerende kæmper hårdt med blot at studere på fuld tid, og have et fritidsarbejde, hvor de tjener til dagen og vejen. Det kan altså være svært for nogle studerende at overskue et relevant studiejob, mens andre har svært ved overhovedet at få foden inden for uden erfaring. Det gælder derfor om at være tidligt ude. Så hvor vigtigt er det med studierelevant arbejde? Uddannelses- og forskningspolitisk chef ved Dansk Erhverv, Mette Fjord Sørensen, definerer i en artikel af Børsen (2016) to grunde til at have et studierelevant arbejde:

”Studierelevant job skaber et bedre netværk, og du bliver mere lønsom, fordi du har den praktiske erfaring”

Effekten af at fokusere på sit studie eller splitte sit fokus på studie samt studierelevant arbejde er ofte diskuteret af både forskere, politikkere og ledere fra erhvervslivet. I dette blogindlæg vil vi gennemgå 5 gode grunde til at have et studierelevant arbejde:

1. Optimér dit CV gennem studierelevant arbejde

Den første af de gode grunde til at have et studierelevant arbejde er selvfølgelig, at man derigennem booster sit CV. Dit CV er det første dine fremtidige arbejdsgivere kigger på, når de skal udvælge kandidater til samtale. Igennem et studierelevant arbejde får du reelle erfaringer inden for dit ønskede arbejdsområde, som du kan tilbyde dine fremtidige arbejdsgivere.

2. Opbyg dit netværk

Endnu en af de gode grunde til at have et studiejob arbejde er, at du får opbygget et netværk. Ligesom diverse fritidsjob, hobbyer og uddannelser giver et netværk af venner, gør et studierelevant arbejde også. Forskellen ligger i, at du igennem at have et studierelevant arbejde får et professionelt netværk, som du kan bruge i et karriereøjemed. I dag opbygger man især sit netværk via LinkedIn, hvor man kan anmode om at ”blive connected” med kollegaer, hvilket ofte viser sig at være brugbart senere hen.

3. Dine karakterer bliver bedre

Tro det eller lad være, den tredje af de gode grunde til at have et studierelevant arbejde er, at man forbedrer sine karakterer (Fagforening HK, 2017). At have et studierelevant arbejde ved siden af sit fuldtidsstudie tager meget tid fra sin læsning, men det giver godt i sidste ende. Du omdanner ikke blot dit teoretiske fundament til praktisk viden, men du får samtidig en bedre arbejdsdisciplin, bedre evne til at overholde deadlines og den praktiske viden du tilegner dig kan ofte også bruges i dine studier.

4. Øg chancen for at få et job som færdiguddannet

En af de mest essentielle grunde til at have et relevant studiejob er, at man står bedre stillet som færdiguddannet. I en artikel af Berlingske (2016) bakker en undersøgelse den påståede effekt af at have et studierelevant arbejde op. Vi kan udlede, at der er hele 17 procentpoints større chance for at lande et job som færdiguddannet, hvis du har haft et studierelevant arbejde, end hvis du ikke har.

5. Få en bedre løn som færdiguddannet

Det bedste er gemt til sidst. Hvis ikke ovenstående fire gode grunde til at have et studierelevant arbejde er motivation nok til at komme ud over stepperne og anskaffe dig et, er vi overbeviste om, at den sidste gode grund er. Den er god nok – hvis du har et relevant studiejob under studiet, vil det kunne resultere i en betydeligt bedre løn. Igennem artiklen fra Berlingske (2016) kan vi udlede, at samfundsvidenskabelige studerende kan opnå en bedre løn på hele 3839 kr. om måneden.

Studierelevant arbejde

SaveSave