Fokusér på din kerneforretning

De fleste iværksættere mener de skal have en hånd i med i alle dele af forretningen. Forkert.

De fleste iværksættere mener at den bedste måde at maksimere profitten på, er ved at minimere omkostningerne. Forkert.

Iværksættere bør bruge deres tid dér hvor de skaber mest værdi for virksomheden

… og altså minimere mængden af tid der bliver brugt på tidsrøvende opgaver, som ikke skaber værdi for virksomheden.

Nu tænker de fleste:

“Jamen, der er jo en naturlig grænse for hvor meget tid jeg kan bruge på kerneforretningen/kunderne og så kan jeg jo vel sagtens bruge den resterende tid på andre opgaver.”

Forkert! Der er absolut ingen grænse for mængden af fokus og tid som du kan og bør rette mod kerneforretningen. Du kan ALTID bruge mere tid på din kerneforretning. Det er det du elsker og det er grunden til at du har startet din virksomhed. Det er grunden til du tjener penge.

Det mest slående eksempel på decideret spild af tid gang på gang – og dermed penge – drejer sig om løbende bogføring.

En hurtig undersøgelse af selvstændige og små virksomheder med op til 12 medarbejdere, viser at 85% bruger kostbar tid på noget som bare er spild af tid. Og de gør det skam hver måned.

Ovenstående graf viser at 44,7% – næsten halvdelen – af de adspurgte virksomheder bruger 1 dag eller mere på at bogføre hver måned.

1 dag eller mere! Prøv at se det i perspektiv – næsten halvdelen af de adspurgte virksomheder bruger mindst:

  • 96 timer / 2,4 uger årligt

Over 20% bruger mindst:

  • 192 timer / 4,8 uger årligt

4,8 uger! Det er altså mere end en hel måned, som hvert år bliver brugt på noget som er ren og total spild af tid for en virksomhedsejer. Kan du forestille dig hvor meget værdi disse virksomheder ville kunne skabe på en hel måned, hvis de blot brugte det på deres kunder og kerneforretning?

Dette illustreres tydeligst med et eksempel. Forestil dig en selvstændig håndværker – lad os sige en tømrer. Han er vildt dygtig til sit arbejde (kerneforretning) og har rigeligt at se til fordi kunderne er yderst tilfredse med hans indsats. Vores kære tømrer bliver godt betalt og hiver en klækkelig timeløn hjem, når han arbejder ude hos kunderne. Desværre så bliver tømreren nødt til at bruge irriterende meget tid på bogføring hver måned. Tid som han kunne have brugt på sine mange kunder. Tid som kunne (og burde) resultere i større profit. I stedet for at gå glip af indtjening for op til 1, 2 eller 3 dages arbejde, så bør vores kære tømrer outsource den kedelige bogføringspligt til nogle der har styr på det – Dermed kan tømreren bruge den ekstra tid på at tjene sin gode timeløn, som sandsynligvis er højere end det han bør betale en ekstern bogholder – Eller mange gange højere end det han skal betale en dygtig økonomistuderende for at klare hans bogføringspligter!

Vores råd:

Identificér de dele af din forretning, som misbruger din tid og ikke tilføjer værdi til din virksomhed – og så skal du outsource disse dele til andre der er ekspert i det. Bogføring er stort set altid den største tidsrøver og bør outsources, således du kan bruge den ekstra tid på at maksimere profitten ved at lave det du elsker.